A magnézium hiányának esetleges következményei

643
HOZZÁSZÓLÁS:

A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag, hiányát hamar megérzi az emberi szervezet!

 • A magnéziumhiány okozhat ‘hiperirritabilitást’ (neurológiai tünetegyüttes) okozhat, ami rángatózásban, szorongásban, hiperaktivitásban, zomgörcsökben, vagy akár álmatlanságban nyilvánul meg. Mivel hozzájárul az előbb felsorolt tünetek megszüntetéséhez, ezért “természetes nyugtatóként” is ismert.

  133753
 • A szervezet egy sajátos mechanizmusa jelzi a magnézium szerepét a fáradtság kialakulásában: A magnézium létfontosságú az adenozin-trifoszfát (a szervezet legfontosabb energiahordozó  molekulája) adenozin-difoszfáttá történő átalakulásához. Magnézium nélkül ez a szöveti energia nem vehető igénybe!
 • A magnéziumszint nagymértékű csökkenése, közvetlen kapcsolatba hozható számos, az öregedéssel összefüggő degeneratív betegséggel, mint például a csökkent immunreakció, a szívbetegség, az érelmeszesedés, a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia.
  A klinikai kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy a magnéziumnak hatással lehet a várható élettartamra. A ‘National Research Council of Canada’ kutatócsoportja által végzett állatkísérletek azt igazolják, hogy már kismértékű és hosszú ideig elhúzódó magnéziumhiány, csaknem 40%-kal csökkenti a vizsgált állatok élettartamát.
 • Az előbbihez is hozzátartozik, hogy bizonyított, hogy a magnézium hiányára nagyon rosszul reagálnak a sejtek mitokondriumai, energiatermelő üzemei!
 • A magnézium csökkent szintje a szervezetben hozzájárulhat a súlyosabb trombózisok kialakulásához, illetve az artériás plakkok vastagodása miatt – amelyben szintúgy szerepe van a magnézium hiányának – hamarosan szív és érrendszeri betegséget, magas vérnyomást, vagy cukorbetegséget is kiválthat.
 • Bizonyított tény, hogy a kevesebb magnéziumot fogyasztó férfiak esetében a szívbetegségek kockázata 210%-kal nagyobb, mint a normális mennyiséget (600mg) fogyasztóknál.
  Az oszakai Nemzeti Szív és Érrendszeri központ 1998-as vizsgálata kimutatta, hogy már 480 mg magnézium, mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást csökkenti.

Mindezeken kívül a magnézium több mint 300 enzimreakcióban vesz részt, mint például a fehérjeszintézis, a sejtek elektromos stabilitása, a glükóz anyagcsere, a sejtszintű energiatermelés és egyéb más biológiai folyamatokban. Mondani sem kell, hogy mindezen folyamatok megsínylik a magnézium hiányát!

643
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
3
 1. Nagy Endre szerint:

  Aktív sportolóként mindig is fontosnak tartottam a magnézium szedését. Ez a cikk csak megerősített abban, hogy milyen fontos a megfelelő mennyiségű magnézium bevitele. Nagyon hasznos volt és érdekes is egyben a cikkük.

 2. Tóth Lajos szerint:

  Nagyon hasznos a cikk, és az oldal is tele van érdekes információkkal. Csak így tovább. 🙂

 3. Kocsis Màrk szerint:

  Örülök,hogy ràtaláltam erre az oldalra. Sok új dolgot találtam, ami érdekes volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]